Ski de Tura si Ski Alpinism

Ski-ul de tura este modalitatea perfecta de a a ne bucura de munte, dindu-ne libertatea de a ne misca repede si eficient chiar si in conditii de zapada dificila.

Ski-alpinismul este o combinatie de ski de tura si alpinism, tehnica ce permite traversari de creste sau ascensiuni pe virfuri. Adventureguide se distinge prin experienta ghizilor si a cunoasterii foarte bune a zonelor in care se vor desfasura ascensiunile. Turele noastre va conduc in cele mai salbatice si frumoase zone ale Carpatilor, departe de aglomeratia obisnuita a statiunilor de ski.

Turele de ski alpinism se recomanda celor care au experienta la ski de tura, si dispun de o buna tehnica de ski in conditii variate de zapada plus o buna conditie fizica. Datorita specificului reliefului, Muntii Carpati ofera un cadru exceptional pentru practicarea Ski-ului de tura. Daca sub 1500m, zapada poate fi o problema peste 1800m-2000m gasim zapada in aproape toti muntii din decembrie pina in mai.

Printre locatiile cu cel mai bun potential pentru practicarea acestui sport se pot aminti:

  • nord: Mnt. Rodnei, Tibles, Calimani
  • vest: Mnt. Apuseni
  • centru: Mnt. Cindrel, Lotru, Parang, Retezat, Fagaras
  • est: Mnt. Iezer, Piatra, Bucegi, Piatra Craiului
  • sud: Mnt. Mic, Tarcu, Godeanu

Turele pe schiuri se pot combina cu ture de ski in afara pirtiilor amenajate. Pentru participanti este necesar sa aiba o tehnica buna de ski si o conditie fizica acceptabila.

Rutele se vor alege in functie de participanti.

 

Vreau mai multe detalii