Ture de iarna si Alpinism de iarna

Alpinism de iarna

Prin intermediul acestui program va propunem ascensiuni clasice de iarna oriunde in Carpati. si catarare alpina pe pereti de gheata si mixt, o adevarat escapada in universul auster si stralucitor al muntelui iarna.

Probabil cel mai atragator munte este masivul Fagarasul, supranumit si Alpii Transilvaniei. Ascensiuni pe Vf. Moldoveanu 2545m, sau Vf. Negoiu fara sa fie de dificile din punct de vedere tehnic pot fi o experienta deosebita datorita peisajului impresionant si al varietatii de probleme pe care o pune muntele iarna. Muchiile nordice Fagarasene sau traversarea crestei principale a Fagarasului sunt o piatra de incercare pentru orice alpinist.

Pentru ca esenta alpinismului consta in catarare pereti de stanca si gheata pot fi abordati in Fagaras, Retezat sau Bucegi.

Drumetie de iarna

Pentru cei mai putin aventurosi, o drumetie de iarna folosind rachete de zapada prin decorul scanteietor al padurii te incarca de energie.

Excursii pot fi organizate in zona inalta mai putin alpina a Fagarasului sau pe culmile domoale din Cindrel.

Aproape orice masiv muntos din Romania este potrivit pentru astfel de drumetii.

Descopera cata viata are muntele si padurea pe timp de iarna. Vino sa vezi urmele vietuitoarele mici si mari, semn al unei biodiversitati pe care n-o banuiesti.

Daca suntem norocosi si avem aparatele foto pregatite putem surprinde acest spectacol al vietii.

 

Vreau mai multe detalii